Tungsten dart

Tungsten dart

Tungsten är ett mycket tätt material, så dart med en stor massa kan göras ganska smal. Uppfinningen av volframdart hade stor inverkan på sporten. Med de nya pilarna var det möjligt att uppnå en mycket bättre gruppering än tidigare, och medeltalet i pro-spel har förbättrats dramatiskt. Tungsten-pilarna är konstruerade och utvecklade för utvecklingsspelaren. Det ger spelarna på dart en positivitet i att spela till ett överkomligt pris. Serien av volfram dart finns i en mängd olika livfulla färger, olika vikter och svart stjälfinish.

              

Tungsten har använts sedan 1970-talet för produktion av dart, eftersom den är dubbelt så tät (tung) som mässing. En pärla av volfram kommer att vara halva storleken på mässingsekvivalenten. Det betyder att volframpil är lättare för spelaren att uppnå nära gruppering och göra max 180! Tungsten Dart är bra dart för erfarna och bra kastare. Tungsten dart är tyngre jämfört med trä, mässing och nickel-silver dart. Det tillverkas normalt med en kombination av volfram och nickel (80% och 20%). Tungsten dart skulle kunna hålla längre jämfört med andra material.

              

Eftersom den har en mindre storlek tillåter den en smidig gruppering på brädet. Detta är en av anledningarna till att bra kasta och experter väljer volfram dart. För en nybörjare eller om du precis börjat är det inte nödvändigt eftersom du kanske inte kastar snäva grupperingar. När du känner till att du kastar dart bör du börja träna med volframdart. Turnering Tungsten Dart Sets har 3 volframfat med bearbetat räfflad grepp. Den innehåller också 3 uppsättningar av högpresterande flygningar, polykarbonataxlar (1 set), aluminiumaxlar (1 set) och har en smal, hård väska. Den vikter omkring 27gram.